23 iulie 2008

Cum indepartam petele

Se intampla des ca hainele sau lucrurile de folosinta frecventa sa se pateze. Iar uneori sa scoti o pata poat edeveni o chestiune prioritara. M-am gandit sa va vin in ajutor cu o lista scurta de solutii pentru pete frecvente pe care puteti sa o lipiti langa masina de spalat. Astfel vei sti cu ce ies petele de vin, cafea, ulei, si asa mai departe...


Pete de vinul rosu
Desi pare greu de crezut, vinul alb il va scoate pe cel rosu din haine. Puneti putin pe pata si abia apoi spalati haina.

Pete de unt, margarina, ulei
Folositi un detergent special pentru pete. Aplicati-l pe pata si lasati putin haina la inmuiat.

Pete de cafea sau ceai
Petele de cafea ies daca se spala locul patat cu apa rece si sapun.
Folositi apoi detergentul special pentru pete. Evitati sa folositi apa calda in aceste cazuri. Acesta va fixa pata si mai tare.

Petele cauzate de iarba
Pentru a le indeparta, frecati zona patata cu un pumn de tarate. Abia apoi spalati haina.

Petele de cerneala
Pentru a indeparta aceste pete, atat de populare printre scolari, folositi propriul fixativ pentru par. Aplicati-l direct pe pata, apoi spalati normal.

Petele lasate de antiperspirant
Cu un burete aplicati in zona ingalbenita otet. Apoi spalati normal.

Petele de ciocolata
Indepartati cat mai multa ciocolata din zona afectata. Apoi scufundati haina in apa rece si incercati sa scoateti si restul. Abia apoi spalati haina cu detergent.

Petele de noroi
La fel ca si in cazul ciocolatei, indepartati cat puteti de mult inainte sa introduceti haina in apa rece. Nu lasati pata sa stea mult pe haina. Spalati-o cat de repede puteti. Petele mai dificile le scoateti cu un cartof taiat in doua si frecat de zona afectata.

Petele de bere
Amestecati o lingura de detergent cu apa calda. Aplicati pe pata si apoi clatiti. Aplicati o solutie facuta din o parte otet si trei parti apa. Apoi spalati haina normal.

Un comentariu: