21 iulie 2008

Stopati nasterea copiilor nedoriti

Tot mai des vad pe canalele de stiri si in emisiunile de stiri, copii nascuti in conditii mizere, copii nascuti si abandonati pentru ca mamele lor nu isi doresc sa creasca un copil.Copii a caror singura vina este ca se nasc nedoriti si trebuie sa isi traiasca viata in centre de plasament, canale, gari sau pur si simplu pe strazi.Sunt cazuri care, cica, sunt monitorizate ... cazuri de mame care au dat nastere la 5-6 copii si care au ajuns toti in centre de plasament.Stau si ma gandesc, de ce nu se gandesc ilustrii parlamentari, care dau doar legi aberante ... sa faca o lege pentru astfel de cazuri in care aceste mame sa fie sterilizate.Banuiesc ca , ar fi impotriva drepturilor omului, dar oare nu e impotriva acelorasi drepturi, sa faci un copil si apoi sa il arunci, in cel mai fericit caz, intr-un centru de plasament?Daca stii ca femeia aia si-a mai abandonat 4-5 copii, de ce sa ii mai permiti sa faca altii?Stiu ca e doar parerea mea si ca o sa ramana aici ... insa e terifiant sa vezi ca tomberoanele sunt pline de nou-nascuti.

2 comentarii:

  1. Ai dreptate ca se incalca dreturile acelor copii de niste mame inconstiente. Ce e ciudat e ca se fac campanii pentru a invata femeile cum sa evite aceste sarcine "nedorite", insa rezultatul pare a fi nul. Sterilizarea femeilor cu niste cazuri in trecut nu mi se pare o solutie buna. Atunci de ce sa nu se faca vasectomie partenerilor lor, pentru ca multe au soti carora putin le pasa daca ele sunt in perioada fertila. Consider ca atat femeia cat si barbatul sunt la fel de responsabili. Desigur nu are nici o scuza acea femeie care isi omoara nou-nascutul, dar gandeste-te ca si in antichitate se omorau copii, in unele culturi fetele (niste guri in plus la masa), copii dezavantajati fizic etc. Acum nu se mai face nici macar selectia naturala pentru ca am avansat in stiinta.Natura se pare ca isi echilibreaza balanta prin diverse metode. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sustin actele acelor femei, insa o solutie unanim acceptata nu se poate gasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba cacatule termina in pula mea...nu vezi k n-ai bici o treaba cu blogosfera?? blogosfera inseamna sa te afiliezi cu scrisul tau, gandurile tale si opiniile tale nu sa dai copy paste la vreu articol ratacit...apuca-te de prasit bashinosule

    RăspundețiȘtergere