23 iunie 2009

Bic Phone, telefon de unica folosinta


Telefonul Bic Phone, care va fi comercializat de firma de telefonie Orange, poate fi folosit pentru a suna, pentru a trimite mesaje, pentru a asculta muzică.
Compania franceză Bic s-a făcut cunoscută la nivel mondial după ce a inventat pixul de unică folosință, ca o alternativă la stiloul clasic. Au urmat mai multe produse, precum brichetele, iar acum francezii au trecut la telefoanele mobile.
Bic Phone se va putea cumpăra de la tutungerii, de la librării, de la chioșcuri de ziare, de la benzinării și centre comerciale începând de la 1 iulie, la prețul de 29 de euro. Cartela inițială dispune de un credit de 12 euro. Telefonul s-a lansat deja în Franța, unde s-au vândut 110.000 de unități între august 2008 și mai 2009.
Bateria cu care se vinde telefonul nu este încărcabilă, iar aparatul nu deține încărcător. Când se termină aceasta se folosește o a doua baterie, care se cumpără în același set cu mobilul. Aceasta se poate încărca o singură dată și are o autonomie de 4 ore, în regim de convorbire, și poate sta în standby alte 240 de ore.
Bic Phone cântărește doar 70 de grame. Ecranul are o diagonală de 3,8 centimetri și are o rezoluție de 128x128 pixeli.
Compania multinațională care fabrică aceste telefoane este TCL, aceeași care a creat și mobilele Alcatel.
Bic Phone a fost lansat pentru a fi folosit ca o a doua linie telefonică, pentru persoanele care nu vor să-și facă public numărul personal de telefon. De exemplu, Bic Phone este ideal atunci când mergi în vacanță și îți trebuie un telefon, pe o perioadă scurtă, în țara în care călătorești.
Designul este simplu, dar în același timp modern, ca toate produsele fabricate de firma Bic. Singurul impediment ar fi acela că în Spania, în momentul în care o persoană cumpără un telefon mobil, este obligat prin lege să prezinte un act de identitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu