17 iulie 2008

Masina electrica de 1000 cai putere


În plină modă a maşinilor ecologice, compania americană SSC (Shelby Super Car) pregăteşte un model de acelaşi tip. Diferenţa este că noul automobil va atinge viteze mult superioare celor cunoscute până acum, informează worldcarfans.com.
SSC va prezenta în februarie 2009 prototipul Ultimate Aero EV (Electric Vehicle), cea mai rapidă maşină electrică, ce va intra pe piaţă către finalul anului viitor.
Pe lângă un design sport, producătorul promite o dotare de invidiat. „Maşina nu va necesita alimentare timp de şase ani şi va dispune de două motoare de câte 500 de cai-putere, care vor dezvolta împreună 1000 de cai-putere”, se precizează într-un comunicat oficial, dat publicităţii săptămâna trecută.
SSC produce în prezent cea mai rapidă maşină de serie, Ultimate Aero, care atinge viteza maximă de 411 de kilometri pe oră, certificată în octombrie 2007 de Guinness World Records. Modelul costă în jur de 650.000 de dolari.

2 comentarii:

  1. "Maşina nu va necesita alimentare timp de şase ani " asa ceva este imposibil!ghinionist asta e o stire ori tradusa prost,ori a fost postata pe 1 aprilie...nu se poate,la fel cum si celelalte performante cred ca sunt exageerate..

    RăspundețiȘtergere
  2. imposibil sa nu o alimentezi sase ani.shi totusi cat costa o alimentare?

    RăspundețiȘtergere