2 august 2008

Aptera Typ 1, cel mai eficient hybrid, va fi produs în serie


Compania americană Aptera, care a reuşit dezvoltarea unora dintre cele mai eficiente vehicule hibrid şi electrice, a cărui preţ este sub 30.000 de dolari, a dezvăluit faptul că va începe în curând producţia versiunii electrice.
Aptera a obţinut de curând suma de 24 milioane de dolari, suficienţi pentru a lua startul producţia automobilului, conform Motor Authority.
Din luna decembrie a acestui an Aptera va începe producţia vehiculului în formă de avion Typ-1, în totalitate electric, iar comenzile vor putea fi onorate la începutul lui 2009, potrivit Motor Authority. Hibridul Typ-1 va fi apoi următorul model care va intra în producţie.
Autonomia modelului în totalitate electric este de aproximativ 200 de kilometri şi poate fi încărcat în doar câteva ore, folosind priza standard existentă în orice casă.
Hibridul Typ-1, dotat cu un generator pe benzină, care încarcă acumulatorii, şi un motor electric a reuşit să parcurgă aproape 1.000 de kilometri, reuşind un consum de 0,784 litri la suta de kilometri.
Ce părerea aveţi? V-aţi cumpăra o astfel de maşină?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu