6 octombrie 2008

Mouse ergonomic pentru o mână sănătoasă şi fericită


Un grup de specialişti de la universităţile olandeze din Rotterdam şi Maastricht a realizat HandshoeMouse care previne problemele musculare ale mâinii.
Proiectul a plecat de la mai multe rapoarte medicale privind rata mare a afecţiunilor cauzate de mişcările repetitive (denumite RSI în literatura de specialitate de limbă engleză), care se întâlnesc îm egală măsură la muzicieni şi la cei care folosesc calculatorul, respectiv mouse-ul.
După 4 ani de cercetări, olandezii au creat un mouse ergonomic, pentru folosirea căruia este nevoie de mai puţină energie a muşchilor decât în mod obişnuit. Scopul este menţinerea mâinii cât mai relaxată posibil.
De vânzare online
HandshoeMouse este disponibil în 3 variante de mărime şi de culoare: snow-white, transparent, jet-black. Are două butoane, rotiţă de scroll şi este compatibil Windows, Apple şi Linux.
Mouse-ul poate fi comandat pe site-ul oficial, http://www.handshoemouse.com/, la preţul de 120 de euro. La sfârşitul anului 2008 va fi pusă în vânzare şi varianta wireless.

Un comentariu:

  1. chiar o ajuta mouseul asta? Eu lucrez mult la calculator si am dureri la incheietura mainii. Daca e pe bune, eu mi-as lua unul.

    RăspundețiȘtergere